Categories
kam vyrazit za jídlem a pitivem

Slowpec [čti:pečeme pomalu]

Jestli jste ochotni vydat se za gurmánským zážitkem pár kilometrů za Prahu, vřele doporučujeme restauraci Slowpec [čti:pečeme pomalu]. Pro nás Objev roku.

Restauraci Slowpec najdete ve vesnici Líšnice – asi 20 kilometrů směr Strakonice. Vkusně a střídmě zařízený interiér bez zbytečné okázalosti. Personál vstřícný, ale ne vlezlý. Rádi (a dobře) poradí s jídlem i pitím. Ale to hlavní, proč se musíte zavítat je samozřejmě dobré jídlo.

Řídí se zde pravidlem, že každá dobrá věc chce svůj čas, a proto se rozhodli nespěchat. Vaření začíná pečlivým výběrem surovin převážně od regionálních farmářů. V kuchyni ctí tradiční přípravu jídel, jak ji známe od našich předků. Mají zde rádi “pomalá jídla”, která pro vás připravují třeba v klasické peci na dřevo nebo znovuvzkříšenými způsoby jako je konfitování či “sous vide”.

Najdete tu na lístku vždy jen pár jídel, ale tak to má podle nás být. Za velmi rozumný peníz tu dostanete překvapivě delikátní záležitosti. Děti a psy nezapoměňte vzít s sebou, mají je tu rádi.

Na jejich webu toho moc nenajdete. Přes samé vaření a pečení jsou rádi, že zvládnou dát na Facebook aktuální menu, tak se na ně nezlobte.

Slowpec Restaurant, Líšnice 9, 252 10 Líšnice, telefon: 602 225 656

 

 

Komentáře

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *