Categories
inspirujte se kam vyrazit na výlet všehochuť za jídlem a pitivem

TEPfaktor

Chcete se svými dětmi vyzkoušet něco originálního, sportovně laděného a s nádechem tajemna? Navštivte TEPfaktor!

TEPfaktor je zábavní centrum na bázi sportovních aktivit, inspirované televizní soutěží Pevnost Boyard. Najdete ho v Chotilsku na Příbramsku (z Prahy cca 40 minut). Legenda praví, že se do těchto temných katakomb parta kamarádů vydala hledat poklad, o kterém se dozvěděli ze starých cestopisů. Byli blízko, nepodařilo se jim však zdolat všechny překážky a poklad získat. Za záhadných okolností zmizeli, ale jejich duch a touha po zlatě je v těchto prostorách dodnes.

IMG_1341
Jsou úkoly, kde prckové hravě strčí dospěláky do kapsy
IMG_1420
Místy to chce pěknou koncentraci
IMG_1401
Za každými dřevěnými dveřmi na vás čeká ukol

IMG_1371

V TEPfaktoru na vás čeká opravdu jedinečná zábava, dobrodružství, tajemno, zdolávání překážek a luštění šifer. Hrajete v týmech (dvou až pěti osob) a řešíte více než dvě desítky úkolů, které prověří vaši fyzičku, logické uvažování, vytrvalost, týmovou souhru, odvahu, odhodlání a zápal pro hru. Při úspěšném zdolání úkolů získáte indicie, díky kterým můžete otevřít „zlatou“ komnatu s posledním úkolem a cennou výhrou.

TEPfaktor jsme navštívili ve složení dvou dámských týmů po dvou slečnách. Mladšímu týmu bylo dohromady šestnáct let a staršímu let dvacet. Bylo znát, že úspěšnější byl starší tým, ale náramně si to užily oba!  Ideální věk, ve kterém by děti plnily úkoly samostatně je podle mě deset plus, ale je to asi hodně individuální. Pokud ale budete plnit úkoly s dětmi, tak klidně vezměte i mladší. Po třech hodinách jsem musel dámy stáhnout ze hry, jinak by tam vypustily duši.

IMG_1509
Mezi nejoblíbenější úkol patřilo lezení po pneumatikách rozmístěných po stěnách místnosti
IMG_1489
Za každý správě splněný úkol se otevře truhlička s razítkem, které obsahuje indicii

Vše je řízeno elektronicky, na zdolání každé překážky je časový limit, úkoly je možné plnit v libovolném pořadí s libovolným počtem pokusů. Kolik času v TEPfaktoru strávíte, je jen na vás.

IMG_1480
TEPfaktor je týmová hra
IMG_1453
Některé úkoly jsou na děti pod deset let obtížné, ale s pomocí rodičů je zvládnou

IMG_1428

Kromě hry na vás čeká 300 m2 pláže s barem, léto je zde po celý rok; je to ideální místo pro odpočinek, piknik, nebo vlnění u jukeboxu při západu slunce. Otevřeno mají denně od 9:00 do 21:00, ale určitě si návštěvu rezervujte se značným předstihem.

Kontakt: TEPfaktor.cz

 

Komentáře

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *