Categories
kam vyrazit na výlet

Z ptačí perspektivy

Neuvěřitelný výhled na Šumavu, didaktické interaktivní zastávky, adrenalinové sekce pro děti a nejdelší suchý tobogán v České republice. Vítejte ve stezce v korunách stromu, kterou najdete na Lipně.

Své první návštěvníky přivítala 10. července 2012. Stezka nabízí vyhlídku na Lipenské jezero, šumavskou přírodu a za dobrého počasí i vrcholky rakouských Alp. Za maximálního stoupání 2 – 6 % se návštěvníci dostanou až do 40timetrové výšky. 675 metrů dlouhou dřevěnou stezku zakončenou 40 metrů vysokou vyhlídkovou věží je možné navštívit každý den. Dobrodružnou a přesto bezpečnou cestu po lávce zajišťuje konstrukce z masivního klíženého dřeva a 75 dřevěných podpěrných sloupů. Dřevěné zábradlí a transparentní postranní síť jsou zárukou dokonalé bezpečnosti a výhledu. Konstrukce se harmonicky prolíná s okolní přírodou. Stezka je v celé své délce bezbariérová a je přizpůsobena jak jízdě s kočárky, tak i vozíčkářům.

Součástí stezky jsou naučné didaktické prvky, které obohatí a rozšíří znalosti v oblasti přírody, její ochrany a funkce lesa. Nejen pro malé návštěvníky, ale i pro ty, kteří zůstali stále mladí, a neopustila je chuť po dobrodružství, jsou určeny tři zážitkové stanice s lanovými prvky. Jsou umístěny ve výšce 24 metrů.

VyhlidkovaVez

Unikátní je 52 metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů. O bezpečnost jezdců se postarají speciální podložky, které pomáhají upravit a případně i zredukovat rychlost. Tobogán lze využít i opakovaně. Návštěvníci mohou vystoupat po točitém schodišti, aniž by museli znovu procházet celou stezku.

zazitek-stezka

Ke stezce je možné se dopravit lanovou dráhou, stezkabusem nebo po turistické trase či cyklotrase; cestu dolů je možné si zpestřit jízdou na terénní koloběžce, kterou si nahoře půjčíte a dole vrátíte.

kontakt: stezkakorunamistromu.cz

Komentáře

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *