Categories
rozhovory

Filip Horáček

“Můj největší průšvih v dětství? No třeba jsem postavil z Merkura funkční lampičku na 220, akorát se vůbec nezabejval izolací. Naštěstí jsem jen vyhodil pojistky”, říká v našem rozhovoru Filip Horáček.
“Můj největší průšvih v dětství? No třeba jsem postavil z Merkura funkční lampičku na 220, akorát se vůbec nezabejval izolací. Naštěstí jsem jen vyhodil pojistky”, říká v našem rozhovoru Filip Horáček. 

Muzikant, zpěvák a kytarista kapely Prohrála v kartách, co píše i pro jiné (třeba pro Anetu Langerovou, Annu K.). Kdysi novinář, dnes hlavně editor firemního magazínu ČiliChili.

 

Kolik máš dětí, jak jsou starý a jak se jmenují?
Dvě holky. Julii jsou čtyři a Babetě rok.

Co spolu děláte nejradši?
Julie mi napovídá: “Nejradši si spolu děláme legraci. Stavíme lego. A hledáme houby.” No, trochu je problém, že jsme ještě žádnou nenašli. Ale to jí říkat nebudu. Hledání je taky príma. No, a Babetě dělám zatím hlavně živou prolejzačku a pak se s ní snažím domluvit prostřednictvím těch asi dvaceti slov, co už umí. To tedy baví hlavně mě, podporuje to kreativitu. Právě jsem třeba zkoušel říct, že kámen není príma jídlo.

Jaké bylo první sympatické slovo, které tvoje děti řekly?
Je sympatické, že má být sympatické. Jinak by to u obou bylo „ne“. U Julie bylo první fakt zajímavé „íoves“. Trvalo nám hodně dlouho než jsme zjistili, že jsou to písmenka. A Babeta říkala první „bo“, což jsou boty.

V čem teď tvoje děti jedou?
Babeta je zatím fascinovaná úplně vším a mít doma sadu skalpelů a břitev a navrch jadernou bombu, tak je vypátrá a bude zbožňovat. Jo, a s chutí přeštelovává u věže destipásmovej ekvalizér. Julie teď ulítává na Ariel, což je kříženec mezi rybou a Bárbínou. Nemáme televizi, jen DVD přehrávač, ale tomu stejně nezabráníš. Už vyžaduje i Hanu Montanu nebo jak se to píše – a tu nikdo z nás donedávna nikdy neviděl. Asi síla školkového kolektivu.

Na čem má tvoje dítě závislost?
Babeta na mámě. Julie byla posedlá takovým hadrovým králíkem, co jsme jí koupili s kapelou u benzínky, když jsme se jednou vraceli. Pořád ho žužlala, až byl fakt nechutnej.

Co nerada vidí máma, když spolu děláte?
Celorodinná rada říká shodně: bordel!

Jaký největší průšvih jsi jako dítě udělal?
No třeba jsem postavil z Merkura funkční lampičku na 220, akorát se vůbec nezabejval izolací. Naštěstí jsem jen vyhodil pojistky.

Jaký byl tvůj nejpříjemnější nebo nejintenzivnější zážitek či vzpomínka z dětství?.
Dětství. Já to tedy nechci odbýt, mě spíš fascinovalo všechno. Takže ten samotný permanentní úžas je nej.

Jaká hračka byla v dětství tvoje nejoblíbenější?
Nejdřív gumovej pes, pak kapslíkovka a kolo.

Sbíral jsi něco? Co to bylo?
Vždy krátkodobě známky, angličáky, plechovky, obaly od žvejkaček, modely letadýlek, čtyřlístky, hračky z Pifa…

Kam spolu rádi chodíte?
Do lesa.

Co bys vzkázal nastávajícím fotříkům?
Pořádně nadechnout a…

Šel bys dobrovolně na mateřskou dovolenou?
No, na první poslech to zní lákavě. Ale měl jsem dost celodenních šicht u obou holek, a je to, myslím, práce na tři pracovní úvazky. Ale šel.

Komentáře

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *